Våra tjänster

Vad vi kan erbjuda dig som kund hos oss

Fräsning

Vi har ett flertal CNC- fräsar i vår verkstad. Maskinerna är av varierande storlek och är 3, 4 och 5-axliga. (se fliken maskinpark för att få mer information).

I våra 5-axliga maskiner kör vi de mer avancerade detaljerna. Oftast krävs enbart 2 uppspänningar av detaljen i dessa maskiner.

I våra 3-axliga maskiner körs de lite lättare artiklarna och medelstora serier.

Vår Horisontala fräs är för serietillverkning. Med hjälp av palletväxlaren kan vi köra obemannat under långa perioder utan att maskinen står still.

Produktionen sker mestadels under dagen, men vi har även några personer som jobbar skift.
Alla våra CNC-fräsar är anpassningsbara till olika material. Vi kör allt ifrån plast, aluminium till rostfritt och stål.

Kvalitén på artiklarna hålls genom en förstabits-kontroll, kontinuerlig mätning samt efterkontroll. Utrustningen som används är följande: Mätmaskin, skjutmått, mikrometer, tolkar, utrustning för RA värde etc. All denna utrustning kalibreras regelbundet.

Efteråt tvättas de bearbetade detaljerna för att få bort eventuella smuts/spån partiklar eller kylvätska.

Svarvning

Vi har ett flertal CNC-svarvar i varierande utförande och storlek – från 3-axlig till 4-axlig bearbetning (se fliken maskinpark för att få mer information).

Vi kör allt ifrån lätta till avancerade detaljer i våra svarvar. Större serier kör vi med hjälp av ett magasin som vi kan ladda med stänger som kan gå obemannat.

Produktionen sker mestadels under dagen men vi har även skiftarbetare som kan byta vid större serieproduktion. Alla våra CNC-svarvar är anpassningsbara till olika material. Vi kör allt ifrån plaster, aluminium till rostfritt och stål.

Kvalitén på artiklarna hålls genom en förstabits-kontroll, kontinuerlig mätning samt efterkontroll. Utrustningen som används är följande Mätmaskin, skjutmått, mikrometer, tolkar, utrustning för RA-värde etc. All denna utrustning kalibreras regelbundet.

Efteråt tvättas de bearbetade detaljerna för att få bort eventuella smuts/spån partiklar eller kylvätska.

Efterkontroll

Vid färdig produkt sker en efterkontroll för att säkerställa att biten har körts enligt ritning. Visuell kontroll sker, och detaljerna finjusteras vid behov.
Efteråt tvättas de bearbetade detaljerna för att få bort eventuella smuts/spån partiklar eller kylvätska.
Avsyning av detaljer sker både före och efter eventuell ytbehandling och lack för att säkerhetsställa att inga skavanker har uppstått. Därefter packas detaljerna noga i emballage.

 

Montering

Monteringen som vår monteringsgrupp utför är delmontage och helmontage av olika slag. Det gäller att kunna verifiera att monteringen är rätt gjord, även om det är ett till synes enkelt o-rings montage eller helicoil-montage. Vid monteringen används olika material som till exempel, metaller, gummi, plaster, diverse fästelement mm.

Limning

Oftast skickar vi detaljer för limning till våra underleverantörer, men det händer även att vi gör det själva. Våra arbeten sker oftast i ett separat rum beroende på limtyp.
Innan tork kontrolleras biten för att ta bort eventuella limrester. Vi har även en ugn om limproceduren kräver detta.(Maxtemperatur på 500 grader)

Trumling/Glasblästring

Vi tillhandahåller även trumling och glasblästring om kunden skulle ha behov av denna tjänst.

Svetsning

Vi har 4st Svetsar Tig, Mig, El och Gas i vår verkstad. Vi har licens för Heta arbeten. Vi svetsar i både rostfritt och stål. Aluminium skickar vi till en underleverantör för svetsning.
Bitarna kontrolleras och gradas för att uppnå standarden som beskrivs i underlagen från kund.